TOP 3 trasee bicicletă Iași: Dificultate moderată

trasee-bicicleta-iasi

Iașul supranumit și „capitala Moldovei” are destul de multe trasee pentru bicicletă.

De asta în weekend-uri sau când avem puțin timp liber preferăm să parcurgem un astfel de traseu și să ne mai destindem mintea de la stres și muncă.

În articol nu o să menționez tresee de bicicletă ce sunt în oraș sau pe drumuri comunale (deși sunt câteva și de acest gen), asta pentru că traseele acestea sunt o idee mai lungi și parcurgi distanțe destul de mari prin oraș sau pe drumuri asfaltate circulate de mașini.

În schimb mă voi axa pe trasee ce sunt prin păduri sau cărări de picior bătătorite. Pentru a ajunge la aceste cărări ai și opțiunea de a merge cu bicicleta până acolo însă dacă ai o mașină este mult mai lejer așa.

Lungimea traseelor de bicicletă din Iași incluse în această listă sunt în apropiată vecinătate a orașului (majoritatea cel puțin).

Cât despre dificultatea traseelor, acestea sunt destul ușoare și au mai multe variante de a le parcurge astfel încât și un începător să se poată descurca. Nu ai nevoie de cine știe ce echipament sau biciclete foarte performante.

1.Traseul din pădurea Frumoasa

trasee de bicicletă în Iași

Link traseu bicicletă Iași în aplicația Bikemap➡ https://www.bikemap.net/en/r/3277995/

Acest traseu de cicislim în Iași este regăsit în pădurea Frumoasa (Lunca Cetățuii) și este relativ aproape de orașul Iași deci poți ajunge aici lejer și cu bicicleta.

Are o lungime de aproximativ 5.5km și a fost utilizat la o competiție de XCO prin 2015. Pe el de poți da cu orice bicicletă, însă ar fi ok să ai frâne pe disc și suspensie pe față (o parte din el merge lejer și cu o bicicletă de gravel).

În pădure sunt mai multe trasee dar lungimea lor este mică.

2.Traseul Releu Bucium

Traseu de bicicleta in iasi

Link traseu bicicletă Iași în aplicația Bikemap➡https://www.bikemap.net/r/5320472/

A doua rută de pe lista noastră de „trasee bicicletă Iași” este ruta de pe Releu Bucium.

Traseul are în jur de 15 KM însă e în mare parte destul de lejer și nu e complicat deloc de parcurs. El practic începe undeva din zona Bârnova însă dacă nu vrei să-l începi de acolo (e puțină elevație) poți urca până sus la releu cu mașina și să începi de acolo.

Cel mai fain este să parcurgi traseul atunci când este puțin umed pe jos ca să mergi cu mai mare viteză și să ai tracțiune (asta e doar o sugestie ce se aplică dacă îți place să mergi rapid)

3.Traseul Poiana cu Cetate

trasee bicicleta iasi

Link traseu ciclism Iași în aplicația Bikemap➡https://www.bikemap.net/en/r/2820372

Cred că acest traseu este cel mai îndepărtat de oraș, poți ajunge la el destul de lejer și cu bicicleta însă este puțină diferență de nivel.

Traseul este prin pădure și o porțiune din el este pe un drum asfaltat. În zonă să știi că sunt undeva la 3-4 trasee mai scurte sau mai lungi, le poți căuta în aplicație.

Am menționat acest traseu pentru că este relativ ușor de parcurs și bicicleta de care ai nevoie să-l parcurgi nu trebuie să fie foarte pretențioasă. (unele rute necesită o furcă și niște frâne mai decente).

Bonus: Traseu Uricani

Link traseu în aplicația Bikemap➡ https://www.bikemap.net/en/r/6734386

Un traseul de bicicletă în Iași este și cel din împrejurimile pădurii Uricani. Denumirea completă a traseului e ceva de genul „Tunelul Verde” și este marcat parțial, fiind foarte utile marcajele pentru un începător.

Însă din traseu sunt porțiuni ce mergi pe drum asfaltat ceea ce nu sunt mare fan, de asta am inclus doar partea din pădure.

Gradul de dificultate este foarte mic și poate lejer să fie parcurs și de copii.

Cunoști alte tresee de bicicletă în Iași?

Dacă cunoști alte trasee de bicicletă în Iași (sau împrejurimi) la care se poate ajunge relativ ușor te rog să lași un comentariu mai jos. Toate sugestiile de trasu am să le includ în acest articol pentru persoanele ce doresc să diversifice ruta de ciclat.

Lasă un răspuns

Scroll to Top