TOP 5 biciclete electrice până în 2500€ în anul 2021

top 5 biciclete electrice ieftine

Bicicletele electrice sunt o variantă de transport foarte practică pentru oraș dar și pentru trasee montane.

Acestea fiind propulsate de un motor electric, ajută considerabil la distanța pe care o parcurgi și la satisfacția pe care o obții în urma plimbării.

Cum nu multe persoane sunt interesate să practice acest sport pentru performanță sau pentru a îmbunătăți anduranța, o bicicletă electrică intervine perfect în viața lor zilnică și îi face să se bucure și mai mult de plimbări.

Pe lângă asta încă o categorie de persoane ce pot profita de această tehnologie sunt cei care au probleme de sănătate și accelerarea ritmului cardiac pentru un anumit punct le poate pune viața în pericol.

Însă care sunt cele mai bune biciclete electrice ce le poți achiziționa acum până în suma de 2500€?

În acest articol am să-ți fac o listă de biciclete electrice ieftine dar și scumpe ce se apropie de suma menționată mai sus.

Personal nu aș cheltui mai mult de 2500€ pe o bicicletă, asta pentru că peste această sumă nu o să vezi cine știe ce îmbunătățiri.

Da, probabil că va fi o idee mai ușoară și autonomia va crește marginal, însă performanța pe cărare sau în oraș rămâne în medie neschimbată.

Numai cicliștii foarte experimentați o să simtă o diferență cu adevărat la performanță după pragul de 2500€.

Deci bicicletele electrice recomandate în articol sunt axate mai mult începătorilor sau persoanelor ce au experiență medie în ceea ce privește ciclatul.

Încă un lucru ce trebuie să-l menționez este faptul că bicicletele sunt noi și prețul acesta poate varia în funcție de perioada anului.

bicicleta electrica ieftina
CUBE REACTION HYBRID RACE 625

CUBE REACTION HYBRID RACE 625: Bicicletă electrică de munte

2490€

Bicicleta este construită din aluminiu și are la bază o serie de piese destul de ok pentru acest buget.

Cadrul este din aluminiu cu geometrie modernă având garanție 6 ani.

Furca este una de XC RockShox Judy Silver TK Air ce are cursă de 100 mm și brațe superioade de 30mm, cartușul furcii este doveditul Motion Control RC.

Mai mult decât atât furca și cadrul se prin cu ax pe filet ce conferă o rigiditate tot ansamblului.

Frânele bicicletei sunt cu 4 pistoane Shimano MT420, cu discuri de 180 pe spate și 203 pe față.

Singurul aspect ce-l am de reproșat la frâne este că nu sunt cu tehnologia ServoWave, deci modulația este puțin afectată însă în rest ar trebui să-și facă treaba fără probleme.

Anvelopele au balonaj de 2.6 și sunt perfecte pentru teren mixt însă să știți că nu excelează pe noroi.

Roțile au diametru de 29” (este disponibilă și cu roți de 27.5”) și sunt legate pe butuci Shimano pe bile ce au prindere centerlock pentru discuri (e un standard de prindere a discului pe bucutul roții).

Pe partea de transmisie avem 12 viteze într-o combinație de componente Deore și Deore XT.

Acest grup de componente s-a dovedit a fi unul foarte fiabil chiar și pentru cei care se dau mai agresiv cu bicicleta.

Motorul este unul Bosch ce are numărul de serie CX (generația 4) cu o putere totală de 250W și cuplu de 85nm.

Ansamblul este unul din cele mai fiabile ale companiei Bosch și conferă îndeajuns de multă putere pentru urcări abrupte.

Bateria este un Bosch Powertube 625 ce are 17.4 Ah și respectiv 625 Wh. Ar trebui să îți confere o autonomie pe nivelul mediu de putere undeva la 50-70km.

ECONIC ONE URBAN: Bicicletă electrică de oraș

2000€

econicone
ECONIC ONE URBAN

Brand-ul Econic One este unul relativ tânăr pe piața bicicletelor electrice.

Aceștia produceau pentru o perioadă biciclete sub brand-ul „Eljoy” însă acum au făcut rebrand în ceea ce este acum Econic One.

Bibicleta este una perfectă pentru oraș, având anvelope continental pentru asfalt și pietriș, este dotată cu aripi ca să nu te stropești când mergi pe ploaie și are o geometrie comodă perfectă pentru navetă sau tranzit în oraș.

Cadrul are monturi și pentru portbagaj ce poate fi achiziționat separat de pe siteul celor de la Econic One, însă cred că poți să găsești și modele de portbagaj universale ce s-ar putea să se potrivescă.

Roțile sunt de 28” însă pot fi montate fără probleme și anvelope de 29”, cu butuci Shimano pe bile MT400. Asta se traduce într-o menținere a vitezei foarte bună pe asfalt și service-ul se face ușor chiar și acasă.

Portbagajul pe site-ul producătorului este în jur de 40€.

Fiind bicicletă de oraș, pe față este dotată cu o lumină ce are alimentarea de la baterie, conferind iluminare decentă chiar și noaptea când vizibilitatea este redusă, însă nu are lumină și pe spate ceea ce mi se pare ciudat.

Bicicleta electrică de oraș Econic One Urban are o transmisie electrică de la Bafang ce are un motor cu o putere nominală de 250W cu baterie de 500Wh ce ar trebui să îți confere o autonomie de peste 60km în oraș pe plan drept.

Iar panoul de comandă este un Bafang C18 ce este plasat în centrul ghidonului.

Transmisia mecanică este un Shimano Alivio de 9 viteze, ce este arhisuficient pentru oraș și nu ar trebui să-ți facă probleme la schimbat.

Deraioarele Shimano Alivio sunt printre cele mai accesibile la preț și fiabile.

Ce mai este interesant la acest model e faptul ca dispune de un sistem de alarmă cu urmărire prin GPS.

CROSS QUANTUM PLUS SPORTIVE: Bicicletă de munte electrică

2500€

top 5 biciclete electrice de munte
CROSS Quantum 27.5” Plus Sportive

Cross este un cunoscut brand în piața din România și Europa, producând biciclete de buget mediu menite pentru începători și persoane cu experiență medie în ale ciclusmului.

Modelul Cross Quantum Plus Sportive este răspunsul companiei pentru cererea din piață a unei bicicletele electrice pentru munte ce poate parcurge trasee forestiere sau cărări ușor accidentate.

Modelul Cross Quantum este o bicicletă electrică de munte are un cadru de aluminiu cu roți de 27.5” legate la butuci pe bile Shimani MT400.

Anvelopele modelului sunt de 3.0, un balonaj foarte mare ce o să-ți permită să treci peste rădăcini și denivelări fără probleme însă atenție mare la faptul că jantele și anvelopele nu sunt tubeless ready (adică nu pot fi montate fără cameră cu soluție anti-pană în interior).

Discuri de frână de 180 pe spate și 203 pe față, cu frâne Shimano hidraulice.

Pe partea de suspensie avem o furcă SrSuntour CXM de 34 mm grosime la tuburile superioare și o cursă de 100mm.

Furca este ok, însă să nu vă așteptați la o performanță similară uneia pe aer. Însă pentru plimbări pe teren accidentat, pe poteci de munte nu ar trebui să ai probleme. Chiar și la coborâri mai rapide (cât timp nu sari cu ea sau dai prin gropi foarte mari) ar trebui să fie utilizabilă.

Frânele sunt ok, însă să știți că la coborâri mai lungi posibil să experimentați o pierdere în puterea de frânare. Cred că frânele sunt singurul lucru ce l-aș schimba la bicicletă aproape imediat.

Sincer vă sfătuiesc să optați la orice bicicletă electrică, dacă e mai scumpă de 1500€-1700€ la upgrade-ul frânelor ce vin cu bicicleta. Un model bun este MT420 cu 4 pistoane sau cele mai ideale sunt modelul MT520.

Transmisia bicicletei este de data aceasta un Shimano de 250W DU-E7000 ce are un cuplu de 60Nm. Practic motorul este foarte fiabil și performant, mai ales pentru acest tip de bicicletă.

Și prin intermediul bateriei de 504Wh o să ai o autonomie de aproape 60km pe teren accidentat pe modul de putere mediu.

Un lucru ciudat la această bicicletă este că în imaginea de produs, imaginea cu bicicleta, aceasta pare să aibă o furcă pe Aer RockShox și o transmisie Shimano cu 11 viteze, acest lucru apare chiar și pe site-ul producătorului.

Pentru a clarifica acest lucru, o să vă sfătuiesc să contactați producătorul bicicletei electrice.

Radon Solution Hybrid 8.0 CX500 2021

2500€

bicicletă electrică radon
RADON SOLUTION HYBRID 8.0 CX 500

Aceasta este una din cele mai bune biciclete hibrid (pentru oraș și plimbări pe drum forestier) din această listă.

Este un Radon Hybrid 8.0 CX500 ce are un preț de aproximativ 2500€ și este o bicicletă electrică de oraș sau plimbări pe drumuri forestiere ce merită achiziționată.

Ce primești de acești bani?

Practic are o transmisie mecanică Deore de 11 viteze cu pinionul mare de 51 dinți, asta o să se traducă într-o performanță la urcare incredibil de bună.

Ce o să te ajute să urci este motorul Bosch CX generația 4 ce are un cuplu maxim de 85NM și pe lângă asta este unul din cele mai sinețioase motoare de pe piață, fiind utilizat și pe biciclete de munte.

În teste acest motor a ieșit a fi ca unul din cele mai puternice de pe piață la ora actuală

Bateria este una semi-integrată în cadru ce are o putere de 500Wh ce-ți permite undeva la 65km autonomie pe teren mixt.

Roțile bicicletei sunt de 28” cu jante de profil mai îngust, astfel o să fii limitat de lățimea anvelopelor ce le poți utiliza.

Dar ținând cont de tipul bicicletei, nu văd rostul să pui anvelope cu balonaj mai mare de 2.0, plus că oricum anvelopele cu care vine bicicleta sunt decente (Schwalbe Marathon GT Tour de 1.75)

Bicicleta este dotată cu portbagaj, aripi din fabrică, lumini din fabrică ce sunt alimentate direct de la baterie și o tijă de șa cu suspensie ce o să-ți facă călătoria mult mai confortabilă.

Suspensia bicicletei este un SrSuntour NCX  pe aer cu o cursă de 63mm, ce este arhisuficient pentru oraș sau drumuri forestire.

Însă toată greutatea bicicletei (plus greutatea ta) cum o să fie oprită? Păi de frânele Shimano MT420 cu 4 pistoane ce sunt o opțiune foarte bună pentru bicicletele electrice.

Dacă vrei o opțiune mai accesibilă Radon are și un model mai accesibil intitulat Hybrid Performance 7.0 ce are componente o idee mai accesibile însă este tot o opțiune foarte bună.

RADON ZR HYBRID PERFORMANCE 7.0 500: Bicicletă electrică de munte

1600€

bicicletă electrică ieftină radon
Radon 
ZR Team Hybrid Performance 7

Cea mai ieftină bicicletă electrică din topul nostru este un Radon din seria Hybrid Performance 7.0 500.

Modelul este o bicicletă de Cross Country cu cadru din aluminiu și roți de 29”.

Bicicleta are componente entry level însă calitative ce-ți permit să le faci upgrade pe viitor în cazul în care vrei asta.

În general bicicletele electrice ce au prețuri mai mici de 9000 lei au componente destul de slabe, însă nu și în cazul acestui model.

Bicicleta are o transmisie de 10 viteze Deore M6000 ce o să-ți confere schimbări precise și un sunet foarte silențios, caseta de pinioane are pinionul mare de 42 dinți însă se poate pune o casetă cu 46 dinți Deore HG500 fără probleme, nu necesită un alt deraior.

Transmisia electrică este un Bosch Performance Line ce are cuplu maxim de 65Nm și te asistă oferind puterea într-un flux constant chiar și când urcarea devine abruptă.

Bateria cu care vine echipată bicicleta este una de 500Wh, la fel ca toate bicicletele din categorie, oferim aceiași autonomie de aproximativ 60Km, însă depinde de nivelul de asistență selectat.

Roțile după cum am spus sunt de 29”, însă au butuci pe bile Shimano Turney și discuri de 180mm Shimano Turney. Aceste componente sunt cele mai accesibile din gama Shimano, deci durabilitatea o să fie influențată direct de modul în care le îngrijiți (e necesar la modele mai ieftine de roți să le faceți service la maxim 1 an – 1 an și jumătate).

Anvelopele de 29” și balonaj 2.35 sunt perfecte pentru plimbări pe poteci de munte și asfalt însă dacă doriți să mergeți cu bicicleta electrică prin zone cu mai mult noroc să sfătuiesc să schimbați anvelopele cu unele ce au profil mai agresiv.

Suspensia este un Rockshox Recon de 100mm cu ax de 9mm quick release, nu este ex cu filet dar nu e musai o problemă, e justificabil pentru o bicicletă electrică în acest buget.

Partea bună este că furca e pe aer, deci îți permite să o ajustezi exact pentru nevoile tale și greutate.

Concluzia

Sunt ferm convins că există bicicletele electrice ieftine cu mult față de bugetul meu de mai sus, însă calitatea lor lasă de dorit și mai mult decât atât siguranța lor pe mine personal nu mă face să fiu încrezător ca să le recomand.

Acest top 5 de biciclete electrice sunt pentru modele ce eu personal le-aș cumpăra și nu m-aș simți în pericol să le utilizez pentru scopul pentru care au fost construite.

Personal nu aș cumpăra o bicicletă electrică nouă ce este mai ieftină de 7500 lei.

Ca o ultimă notă de final, o parte din modele au și versiuni mai ieftine (sub 2000€) poți să arunci o privire și la acelea să vezi dacă sunt ceea ce-ți dorești tu.

Încă o bicicletă electrică ieftină este Rockrider E-ST 520 însă nu a fost inclusă în acest top datorită fiabilității motorului electric, însă dacă prinzi bicicleta la o promoție de nouă merită fără dar și poate. (sub prețul de 7500 lei)

Eu aici am ales modelele care aduc cea mai bună valoare pentru prețul de comercializare, însă poți cumpăra un model mai ieftin și ulterior să-i faci upgrade-uri treptat.

Dar să te asiguri că partea electrică și cadrul sunt performante și de rezistente pentru o utilizare cât mai lungă.

Lasă un răspuns

Scroll to Top